Információk STA adminok részére

Egy-egy oktató adatai összesítve (2019.11.18.)

2019 őszétől az egy oktatóra vonatkozóan -egyelőre az alapadatok kivételével - az összes STA adat lehívható úgy, hogy az adatokat egy db Excel fájl tartalmazza.

A módja:

Validálás menüpontban található az egyes oktatóknál:
STA adataim exportálása (XLSX)


Validáltak listájának lekérése a STA-ból 2019.

A validáltáltak/nem validáltak listája a Stratégiai Adatbázisból lekérhető excelben:

A Foglalkoztatottakat listázó oldal jobb alsó sarkában az Export: Excel gomb segítségével előállítható excelben található egy validálás időpontját tartalmazó oszlop. A listák korábbi években történő kiküldésekor a május 1-je előtt validáltakat Irodánk nem vette figyelembe (nekik még számos adatuk frissül április 30-án a különböző adatbázisokból, Neptun, EPER, etc. történő importal), a május 15-e után pár nap késéssel validálókat viszont igen.

Az adatok szűrése során sajnos figyelembe kell venni, hogy az SAP-ból a kilépettek/elhunytak adatai nem érkeznek meg minden esetben (lásd kilépés időpontja oszlop). Továbbá figyelemmel kell lenni arra, hogy az Adatbázis töltése csak az oktatói, kutatói munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak számára kötelező.

 

STA adminok szerkesztési joga 2019.09.11.

A Stratégiai Adatbázis (és a kari honlapokra átkerülő információk) pontossága érdekében a STA adminisztrátorok a jövőben az oktatók hozzájárulása nélkül szerkeszthetik az alábbi oktatói alapadatokat a sta.elte.hu/Személyes adatok/Alapadatok menüpontban: 

  • E-mail cím (csak hivatalos, elte.hu-s e-mail cím rögzíthető!)
  • szervezeti egység
  • munkakör 
  • telefonmellék

A fenti adatok automatikusan a NEPTUN-ból kerülnek át a Stratégiai Adatbázisba az első belépés alkalmával.

Az alábbi adatok adminisztrátor általi szerkesztéséhez sem szükséges az oktató hozzájárulása:

  • mtmt azonosító
  • működési hely
  • szobaszám
  • doktori.hu link

Szerkesztési jog átruházása STA adminra

Az oktatók-kutatók nyilatkozhatnak úgy a sta.elte.hu-n keresztül, hogy nem ők maguk szeretnék feltölteni az adataikat a Stratégiai Adatbázisba, hanem a STA adminokat hatalmazzák fel erre, és ehhez természetesen a szükséges anyagokat is határidőben megküldik részükre. 

”A Stratégiai Adatbázis adatokkal való feltöltése valamennyi oktatói-kutatói munkakört betöltő közalkalmazottra (a továbbiakban: érintett) nézve kötelező, amely adatfeltöltés – az érintett eltérő rendelkezése hiányában – az érintett feladata." (6/2015. (IX. 28.) számú rektori utasítás a Stratégiai Adatbázis létrehozásával kapcsolatos egyes részletszabályokról az Eötvös Loránd Tudományegyetemen)

Az adatfeltöltés az érintettnek az Adat- és Stratégiai Információkezelési Irodához  a STA-N KERESZTÜL eljuttatott írásbeli rendelkezése esetén a STA adminisztrátorok kötelezettsége. Amennyiben nem az érintett tölti fel a saját adatait, úgy köteles a szükséges információkat a kijelölt STA adminisztrátor rendelkezésére bocsátani legkésőbb az adatfeltöltési határidőt megelőzően két héttel.  A validálás logikájából  az következik, hogy az oktatónak a validálási időszak kezdete előtt legalább 2 héttel kell megküldenie a rendelkezését az Iroda felé és a feltöltendő adatokat a STA admin részére, így marad idő a feltöltésre és az oktatónak a validálásra.

Kétféleképpen juthatnak el az átruházó nyilatkozatig:

Belépés a sta.elte.hu-n, aztán rákattintani a https://sta.elte.hu/index.php/dokumentumok linkre.

Vagy: A sta.elte.hu oldalon belépve a legfelső menüsorban, a Validálás és a GYIK mellett található az ÚTMUTATÓK, NYILATKOZATOK gomb. Ebben található az MTMT adminra átruházó nyilatkozat gomb.